Jeg er født og oppvokst i Otta, men har de siste årene bodd på Hellesøy i Øygarden utenfor Bergen. Jeg har levd et god liv her ute med mye besøk fra familie og venner. Det siste året har jeg fått meg jobb som teknologirådgiver i en alder av 85 år. Jeg pleier å si med et glimt i øyet at min viktigste kompetanse er inkompetanse, men jeg brenner for at teknologi må være enkelt å bruke også for eldre. Jeg brenner for at ingen mennesker skal leve i utenforskap.

Her sitter jeg i stua foran min iPaden i forbindelse med at TV2 besøkte meg i forbindelse med min nye jobb som teknologirådgiver.

Hellesøy ligger i Øygarden kommune er den nordligste kommunen med forbindelse til fastlandet i skjærgården Sotra utenfor Bergen. Kommunen har drøyt 4000 innbyggere. Tradisjonelle levebrød er frakt og fiske. I dag er imidlertid petroleum og turisme de viktigste næringene.

Øygarden består av en serie øyer forbundet med nesten et dusin broer, ligner på Florida Keys. Hellesøyni er den nordligste av disse med forbindelse til fastlandet og dermed sammenlignbar med Key West.

På Hellesøyni kan du finne en havn med hovedsakelig eldre båthus, et nytt fritidskompleks med leiligheter, flytebrygger og båter og en stor marina. Ved havnen kan du også finne en ferge til Hernar – den mest nordlig bebodde øya i Øygarden – og en fantastisk atmosfære skapt av det åpne havet, solen, vinden og innbyggernes gjestfrihet.

Øygarden – og spesielt Hellesøy – er viden kjent for sine pittoreske omgivelser og sitt gode fiske. På denne idylliske øya tilbyr vi varierte maritime aktiviteter som fiske, dykking og andre båtaktiviteter. Et godt alternativ er også ganske enkelt å nyte mye frisk luft i en rolig og avslappende atmosfære her ute ved havkanten.

Skroll til toppen
Rull til toppen