Digivert er en glimrende ide !

Jeg har veldig lyst å «fremsnakke» noen flinke folk. Digivenn var et prosjekt som er startet i Nord Gudbrandsdalen – elever ved helse og sosial klassene ble spurt om de kunne tenke seg å være besøksvenn for eldre og samtidig hjelpe til med bruk av teknologi. Dette er en VINN-VINN situasjon hvor fremtidens helsemedarbeidere trener sosial kompetanse og kommunikasjon med eldre. De kan lære mye i dialogen med de eldre, samtidig som de hjelper de eldre med bruk av teknologien. De unge er «født digitale» og er vant med å bruke alle typer apper og dingser. De flinke folkene i Nord-Gudbrandsdalen har fått støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet for å videreutvikle Digivenn konseptet til å passe inn på Frivillighetssentralene. Og da er Digivert konseptet født.
Her er tanken at også frivillige kan være besøksvenn og kyndig hjelper til å bruke teknologen. Her kan vi garantere at mye hjertevarme blir utvekslet. Digivertene vil ha base på Frivillighetssentraler, lokale pensjonistforeninger, eller der det måtte være naturlig å møtes lokalt for de eldre.

Digivertene vil holde enkle brukerkurs, gi konkret hjelp og råd med telefoner, datamaskiner, web, apper og alle de tingene en senior måtte lure på. De vil også hjelpe til med å arrangere DIGITAL KAFE – her kan man møtes digitalt – de som ikke har mulighet å komme til den lokale møteplassen, kan koble seg sammen digitalt gjennom nettbrett eller datamaskin hjemmefra egen stue. Tenk deg at du som senior kan være med på møtene og delta i hyggelige diskusjoner uten at de trenger å bekymre seg over teknikken. 

Skroll til toppen
Rull til toppen